خدمات خم کاری

خدمات خم کاری

یکی از خدماتی که در هنگام کار با فلزات بسیار مشاهده می شود، خم کاری است. برخی از فلزات به صورت ورقه هایی صاف و مسطح در اختیار تولید کنندگان قرار داده می شوند و برای آنکه بتوان در صنایع مختلف از آن ها استفاده کرد باید عملیات خم کاری بر روی آنها انجام شود.

این قسمت یکی از مهم ترین مراحل تولید باکس های فلزی  است و اگر با بی دقتی انجام شود، احتمال آنکه شکل مورد نظر تولید نشود، وجود دارد. روش های مختلف و متفاوتی برای خم کاری وجود دارد که در این متن به بررسی هر یک پرداخته و اطلاعاتی را در رابطه با آن ها با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

خم کاری چیست؟

همان طوری که در ابتدای متن به آن اشاره کردیم، یکی از مهم ترین مراحلی که در رابطه با ورق های فلزی مطرح می شود، خم کاری است. فرآیند تغییر شکل یا خم کاری باید بدون شکستن ورق و یا نازک شدن مقطعی صورت گیرد.

در این فرآیند ورقه مورد نظر در جهتی که به آن نیرو اعمال شده است تغییر شکل پیدا می کند و به همان چیزی که مد نظر است تبدیل خواهد شد. خوب است بدانید که در خم کاری، هیچ گونه افزایش حجمی صورت نگرفته و تنها شکل و ظاهر ورقه است که تغییر می کند.

برای انتخاب روش مناسب برای خم کاری باید به خواص ورقه ای که در اختیار قرار است توجه کرد. این خواص ورق مورد نظر است که تعیین می کند که چه روشی برای تغییر شکل استفاده شود. از دیگر نکات تعیین کننده در انتخاب ابزار مناسب برای خم کاری می توان به کیفیت محصول و ورق، نوع ورق و درجه تغییر شکل و یا شکل دهی اشاره کرد.

تغییر شکل و یا شکل دهی در ورقه های فلزی راحت نیست و برای آنکه بتوان این کار را با کمترین اشتباه انجام داد، باید محاسبات دقیقی انجام شود. در صورتی که در هنگام خم کاری بی دقتی صورت گیرد، ورقه مورد نظر چین خورده و یا ترک پیدا کند و غیر قابل استفاده می شود. بنابراین باید فشاری که برای تغییر شکل قرار است به ورقه اعمال شود، کاملا دقیق اندازه گیری شده تا بدون هیچ اشتباهی خم کاری صورت گیرد.

کاربردهای خم کاری

  • یکی از کاربردهای خم کاری، ساخت حفاظ های الکتریکی و جعبه کنترل است.
  • از دیگر جاهایی که مواد اولیه با خم کاری، شکلی متفاوت پیدا خواهند کرد کارگاه هایی است که در آن تولید مبلمان، کمد، در، کشو و قفسه انجام می شود.
  • در پانل خودروهایی که در سیستم حمل و نقل عمومی به کار برده می شوند نیز از خم کاری استفاده شده است.
  • ساخت قابلمه و تابه هایی که نیاز به عمق زیاد دارند نیز با استفاده از این روش انجام می شود.
  • تجهیزات سرمایشی نیز از جمله جاهایی هستند که از خم کاری به بهترین شکل ممکن استفاده می کنند.
  • شاسی کامپیوتر و مبدل گرما نیز با کمک خم کاری تولید می شوند.

دستگاه های خم کاری

دستگاه های خم کن به دستگاه هایی گفته می شود که قادرند یک ورق فلزی را خم کنند. این دستگاه از دو ابزار به نام های پانچ و سنبه برای خم کردن ورقه مورد نظر استفاده می کنند. ممکن است در نگاه اول کار با این دستگاه ها بسیار راحت به نظر آید، اما دقت داشتن به هنگام خم کاری بسیار مهم است و یک بی دقتی کوچک کافی است تا نتیجه دلخواه به دست نیاید. در  ادامه قصد داریم دستگاه های مختلفی که برای خم کاری استفاده می شوند را به شما معرفی کنیم.

دستگاه خم کن مکانیکی

دستگاه خم کن مکانیکی یکی از دستگاه هایی است که در خم کردن فلزات مورد استفاده قرار می گیرد. دو مورد از مهم ترین مزیت هایی که این دستگاه دارد سرعت و دقت بالای آن است. توجه داشته باشید که طراحی این ماشین امکان استفاده از آن در خم کاری هوا را نمی دهد.

دستگاه خم کن هیدرولیک

یکی از بهترین دستگاه های موجود برای خم کردن ورق های فلزی، دستگاه یا ماشین خم کن هیدرولیک است. این دستگاه به فناوری و تکنولوژی روز دنیا مجهز شده و می تواند تغییر شکل را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. دقت این ماشین بسیار بالا بوده و همین دلیل کافی است تا خم کن هیدرولیک یکی از محبوب ترین ماشین آلات خم کار باشد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره ما واتساپ تماس با ما تلگرام اینستاگرام
    0

    دانلود

    لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید