روش تشخیص عیوب ورق گالوانیزه

دسته بندی : مجله تهران آهن

از آنجایی که به علت مقاومت بالای ورق های گالوانیزه در برابر
خوردگی و زنگ زدن، دارای کاربردهای زیادی در صنایع مختلف
است، شناسایی و خرید ورق هایی کاملا مرغوب و عاری از هرگونه
لک، خراش، شوره و یا گل باشند، در اولویت خواهد بود.
در این مقاله سعی داریم با روش های تشخیص عیوب ورق گالوانیزه
بیشتر آشنا شویم.

روش تشخیص عیوب ورق گالوانیزه

از آنجایی که به علت مقاومت بالای ورق های گالوانیزه در برابر خوردگی و زنگ زدن، دارای کاربردهای زیادی در صنایع مختلف است، شناسایی و خرید ورق هایی کاملا مرغوب و عاری از هرگونه لک، خراش، شوره و یا گل باشند، در اولویت خواهد بود. در این مقاله سعی داریم با روش های تشخیص عیوب ورق گالوانیزه بیشتر آشنا شویم.

ویژگی های ورق گالوانیزه مرغوب

قبل از اینکه با عیوب و ایرادات ورق های گالوانیزه و نحوه تشخیص آنها آشنا شویم، خوب است اطلاعاتی در مورد مهمترین ویژگی های این شیت های پر کاربرد صنعتی بدانیم.

  • شکل پذیری بالا
  • مقاومت بالا در برابر خوردگی
  • مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی
  • دارای سطح ظاهری صیقلی شکل
  • قابلیت جوشکاری مناسب
  • دارای ابعاد و وزن استاندارد برای هر صفحه گالوانیزه
  • دارای خاصیت جوش پذیری بالا
  • دارای میزان چسبندگی بالای فلز روی بر روی ورق فولاد

نحوه تشخیص عیوب ورق گالوانیزه

نحوه تشخیص عیوب ورق گالوانیزه

موارد مختلفی وجود دارد که با بررسی و مشاهده هر یک از آنها  می‌توان نسبت به کیفیت و مرغوبیت شیت های گالوانیزه اطلاعاتی کامل به دست آورید. از جمله این موارد می توان به زنگ زدگی ورق، چسبندگی، سوراخ بودن، دارا بودن موج در سطح شیت، بادکردگی، لکه، و… اشاره کرد.

  1. زنگ زدگی ورق

اضافه کردن روکشی از فلز روی بر روی فلزات، موجب استحکام و عدم زنگ زدگی ورق گالوانیزه می‌گردد. عواملی همچون؛ نگهداری ورق ها در فضای مرطوب، وجود قطرات آب یا بخار آب بر روی سطح فلز در زمان تولید و یا بسته بندی می‌تواند در طول مدت زمان، موجب زنگ زدگی و خوردگی این شیت ها گردد. بهتر است ورق ها در انبار خشک و بدون رطوبت و در جایی که امکان گردش هوا وجود داشته باشد، نگهداری شود و نحوه تشخیص زنگ زدگی کاملا راحت و با چشم قابل رویت است.

  1. چسبندگی ورق

منظور از چسبندگی ورق ها به معنای میزان استحکام پوشش روی بر روی فولاد است و هر چه این میزان چسبندگی بیشتر باشد، مقاومت بیشتری در شرایط نامساعد جوی خواهد داشت. معمولا میزان چسبندگی با توجه به برند سازنده و روند تولید بستگی دارد.

  1. سوراخ شدن ورق

یکی از مهمترین راه های تشخیص عیوب ورق گالوانیزه را می‌توان در تشخیص سوراخ بودن شیت ها دانست. این ایراد با چشم و به صورت ظاهری کاملا قابل رویت بوده و بیشتر به علت اعمال فشار بیش از حد غلتک‌ها بر وی ورق ها در حین فرایند تولید، رخ می‌دهد. وجود این سوراخ ها در مرکز شیت ها می‌تواند آنها را کاملا غیر قابل استفاده نماید.

  1. موج و چین خوردگی

هر چه میزان موج و چین خوردگی ورق های گالوانیزه بیشتر باشد، از کیفیت و مرغوبیت نهایی آن کاسته خواهد شد. برخی از این موج ها در اثر اشتباه در فرایند روکش روی بر روی فلزات پایه، صورت گرفته و برخی دیگر زمان خشک کردن سطح ورق در مکان‌های نامناسب است.

  1. باد کردگی

باد کردگی ورق های گالوانیزه نیز جز فاکتورهایی است که می‌تواند تا حد زیادی از کیفیت این شیت ها بکاهد و منجر به تولید محصولاتی غیر مرغوب گردد. تشخیص باد کردگی جزیی یا کلی این شیت ها به راحتی از طریق لمس این ورق ها امکان پذیر است.

  1. دارای لکه

احتمال ایجاد لکه های مختلفی در طی فرایند ساخت ورق ها وجود دارد که مهمترین آن ها با نام شوره شناخته می شود و در رده بعدی این لکه ها با نام گل نام برده می‌شود. هر چه میزان و قطر این شوره ها بیشتر باشد، ورق از کیفیت کمتری برخوردار است.

  1. خراش و ساییدگی سطح

بیشترین علت ایجاد خراش بر روی سطح ورق ها و صیقلی نبودن آنها، وجود گرد و خاک اضافی و ناخالص های سطوح در زمان تولید ورق و به خصوص در مرحله کلاف بندی صورت می‌گیرد.

قیمت ورق گالوانیزه مرغوب

قیمت ورق گالوانیزه مرغوب

موارد مختلفی در قیمت ورق گالوانیزه موثر خواهد بود و شایان توجه است بدانید در بیشتر مواقع، قیمت این شیت ها می‌تواند یکی از فاکتورهای مهم در تشخیص عیوب ورق گالوانیزه و میزان کیفیت نهایی آنها باشد.

از جمله این موارد می‌توان به درصد فلز روی به کار رفته بر روی صفحات پایه این نوع ورق ها دانست. در واقع هر چه میزان روکش روی این ورق افزایش پیدا کند، به علت افزایش ضخامت و قطر محصول، قیمت آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. باید بدانید که ضخامت های مختلف در صنایع و طبق نیازهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ابعاد ورق گالوانیزه نیز از جمله موارد مهمی است که در قیمت تمام شده آن تاثیرگذار است. سایز استاندارد این شیت ها معمولا با  ابعاد 1000*1250 سانتی متر بوده که با توجه به شرکت سازنده و نوع تقاضای مشتریان و همچنین روش تولید آنها می‌تواند سایر ابعاد نیز برا ی تولید آن در نظر گرفته شود.

کاربرد ورق های گالوانیزه

از این شیت های پرکاربرد درتولید قطعات خودرو و بدنه خودرو، محصولات خانگی، صنایع کاغذسازی، صنایع کشاورزی، تولید لوله های آب و کشاورزی، صنایع برق و الکترونیک، ساختمان سازی، گاردریل های ترافیکی، ساخت سوله های مواد غذایی و… مورد استفاده قرار می گیرد.

چرا باید ورق گالوانیزه با کیفیت خریداری کنیم؟

همواره خرید محصولاتی با بالاترین کیفیت و سطح مرغوبیت بالا، موجب کاهش هزینه های جانبی در طول فرآیند کار خواهد شد. لذا خرید ورق های گالوانیزه مرغوب و با کیفیت نیز از این قاعده مستثنی نبوده و باعث فراهم آوردن مزایای زیر خواهد شد:

  • کاهش هزینه های نهایی تولید و نگهداری محصولات
  • دارا بودن توجیه اقتصادی استفاده از این نوع شیت ها در صنایع مختلف
  • دارای طول عمر بالا و عدم خوردگی حتی در شرایط نامساعد جوی
  • بالا بودن اعتبار خرید این نوع شیت ها در تولید محصولات، به علت رعایت استانداردهای مدون
  • دوام بالای این نوع ورق ها و جلوگیری از بروز آسیب های نهایی
  • دارای کاربرد مناسب و آسان در بسیاری از صنایع و عدم نیاز به زیرسازی
  • دارای قیمت مناسب نسبت به ورق های استیل

مروری بر مطلب

ورق های گالوانیزه دارای کاربردهای فراوانی در صنعت هستند و به علت مقاومت بالا در برابر خوردگی، زنگ زدگی، سایش و… در تولید بسیاری از محصولات خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. لذا انتخاب و خرید این نوع شیت ها و اطمینان از میزان کیفیت آنها و همچنین تشخیص عیوب ورق گالوانیزه می‌تواند در تولید محصول نهایی مرغوب تاثیرگذار باشد.

امیدواریم از این مقاله سایت تهران آهن بهره برده باشید.

 

مقالات مرتبط

مشخصات انواع ورق های آلیاژی

مشخصات انواع ورق های آلیاژی

راهنمای مطالعهورق آلیاژی چیست؟مزایای استفاده از ورق آلیاژیانواع ورق آلیاژی و طبقه بندی آن بر اساس عنصر […]

پروفیل C چیست و چه کاربردی دارد ؟

پروفیل C چیست و چه کاربردی دارد ؟

پروفیل C را معمولا با نام پروفیل سی پرلین نیز می‌شناسند.
پروفیل سی در واقع یک نوع تیرچه است که اگر با کاربرد
تیرچه‌ها آشنا باشید، می‌دانید که یکی از کارایی آنها برای
پوشش سقف یا پوشش دیوار است. البته معمولا از این
نوع پروفیل‌ها در سازه‌های بزرگ استفاده نمی‌شود؛
ولی می‌تواند کارایی زیادی در سازه‌های نسبتا بزرگ داشته باشد.

انواع اتصالات جوشی

انواع اتصالات جوشی | حالت های جوشکاری + کاربرد آن ها

راهنمای مطالعهاتصال لب به لباتصال روی هماتصال سپریاتصال گوشه گونیااتصال پیشانیانواع اتصالات جوشیجوش شیاریجوش گوشهجوش کام و […]

تیرریزی پله

تیرریزی پله

راهنمای مطالعهنحوه ی ترسیم پلان تیرریزی پلهپله عمومی ترین وسیله دسترسی به طبقات ساختمان می باشد در […]

نبشی کشی ساختمان چیست و چگونه است ؟

نبشی کشی ساختمان چیست و چگونه است؟

در حوزه صنعت ساختمان‌سازی، نبشی کشی به عنوان یکی از مراحل ضروری شناخته می‌شود که تاثیر بسزایی بر ایمنی ساختمان دارد. لطفا تا اخر مقاله ما را همراهی کنید.

تمپر کردن فولاد

تمپر کردن فولاد چیست و چه مراحلی دارد ؟

راهنمای مطالعهتمپر کردن فولاد چیست؟عملیات تمپر کردن چگونه انجام می‌شود؟1-هوا2-روغن3-آب4-آب نمکمراحل تمپر کردن فولاد1-گرم کردن یا داغ […]

محصولات

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *