نحوه محاسبه میلگرد برای یک ساختمان یک طبقه

دسته بندی : مجله تهران آهن میلگرد
نحوه محاسبه میلگرد برای یک ساختمان یک طبقه

قبل از اینکه قرار باشد تا بخواهید یک پروژه ساختمانی را شروع کنید، اول از همه باید یکسری مواردی را از قبل بررسی و محاسبه کنید؛ مثلا شما باید بررسی کنید که این پروژه قرار است چند ماه یا چند سال طول بکشد و یا اینکه چه مصالحی برای ساخت این پروژه نیاز است و محاسبه هزینه‌ها و …

یکی از همین مواردی که باید قبل از شروع پروژه آن را بررسی کنید، محاسبه میلگرد ساختمان است که اگر اشتباه انجام می‌شود میتواند هزینه‌های اضافی زیادی برای شما به همراه داشته باشد.

در این پست ما قصد داریم تا به محاسبه میلگرد برای یک ساختمان یک طبقه بپردازیم و ببینیم که برای محاسبه آن نیاز به چه فرمول‌هایی است. با ما همراه باشید.

متره چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم به بحث محاسبه میلگرد ساختمان بپردازیم، اول از همه باید با یکسری اصطلاحات و قوانین آشنا شوید که متره هم یکی از آنهاست. همانطور که گفتیم، محاسبه مصالح یکی از الزاماتی است که باید قبل شروع پروژه‌هایی مثل ساختمان سازی، پل سازی و … انجام شود. دقیقا به همین محاسبات، متره گفته می‌شود.

همه این محاسبات بر روی یکسری جدولهایی انجام می‌شود که آن را با نام جدول‌های صورت وضعیت می‌شناسند و کسی که این محاسبات انجام می‌دهد را مترور می‌گویند.

محاسبه میلگرد فونداسیون

محاسبه میلگرد فونداسیون

قبل از همه چیز، ابتدا شما باید به محاسبه طول و اندازه میلگردهای طولی و عرضی بپردازید. برای کسانی نمی‌دانند باید بگویم که به میلگردهایی که در طول فوندانسیون از آنها استفاده می‌شود را طولی و به میلگردهایی که در عرض ساختمان از آنها استفاده می‌شود را عرضی می‌گویند.

میلگردهای فوندانسیون به سه نوع مختلف تقسیم می‌شوند که از آنها با اسم میلگردهای طولی، عرضی و تقویتی یاد می‌شود که هر کدام از آنها، روش‌های محاسباتی خودشان را دارند.

قبل از پرداختن به بحث محاسبات، شما باید با دو اصطلاح خم و کاور یا پوشش آشنا باشید.

 

کاور چیست؟

به فاصله میان میلگرد از سطح بتن را کاور می‌گویند

 

خم چیست؟

حتما شما هم دیدید که بعضی وقتا، دو سر میلگردهای طولی و عرضی را خم می‌کنند. این به کار به این دلیل است که بین بتن و میلگرد، گیرش بهتری ایجاد شود.

 

1. محاسبه میلگردهای طولی و عرضی فونداسیون

همانطور که در بالا هم توضیح دادیم، این نوع میلگردها در طول و عرض فوندانسیون و معمولا در قسمت بالا و پایین کار فونداسیون استفاده می‌شود. برای محاسبه میلگردهای طولی و عرضی فونداسیون باید از فرمول زیر استفاده کرد:

طول مقطع + (طول خم × 2) (طول کاور × 2)

 

2. محاسبه میلگردهای تقویتی برای فوندانسیون

برای محاسبه میلگرد تقویتی، اول از همه باید متر میلگرد را با استفاده از فرمول زیر به دست بیاورید:

طول میلگرد × تعداد میلگرد

بعد از به دست آوردن طول میلگرد، حالا می‌توانید با استفاده از فرمول زیر، اقدام به محاسبه میلگردهای تقویتی کنید:

متر میلگرد × وزن یک میلگرد

حدود تقریبی میلگرد مورد نیاز

حدود تقریبی میلگرد مورد نیاز

همانطور که می‌دانید، همه ساختمانها با استفاده از اسکلت فلزی و اسکلت بتنی ساخته می‌شوند که اینکه چه تعداد میلگرد در ساخت آن استفاده شده، بستگی به نوع اسکلت (بتنی یا فلزی) و آرماتوربندی دارد.

برای اسکلت ساختمان

اگر بخواهیم یک حدود تقریبی برای آنها اعلام کنیم، باید بگوییم که در اسکلت فولادی، چیزی حدود 40 الی 65 کیلوگرم بر متر مربع، میلگرد نیاز است. البته این عدد در اسکلت فولادی با قاب خمشی متفاوت است؛ در این اسکلت 65 الی 90 کیلوگرم بر متر مربع میلگرد نیاز است.

ولی میزان میلگرد مورد نیاز در اسکلت بتنی، خیلی کمتر این مقادیری است که در اسکلت فولادی اعلام کردیم. این عدد در اسکلت بتنی برابر با 35 الی 55 کیلوگرم در متر مربع است که بستگی به شرایط مختلف، متفاوت است.

البته همانطور که در تیتر این بخش هم خواندید، این اعداد فقط تقریبی هستند و حتما باید برای محاسبه دقیق آن از یک متخصص کمک بگیرید.

برای ستون و سقف

باز هم اینجا بستگی به نوع اسکلت ساختمان دارد که ساختمان از اسکلت بتنی ساخته شده یا با اسکلت فولادی. اگر از اسکلت بتنی استفاده شده، شما برای هر ستون باید 12 الی 18 کیلوگرم آرماتور را در نظر بگیرید.

اگر ساختمان شما از سقف دال دو طرفه استفاده شده، این عدد باید بین 60 الی 85 کیلوگرم آرماتور باشد.

جمع بندی

در این پست سعی کردیم تا درباره محاسبه میلگرد ساختمان با هم صحبت کنیم و شما را با مقدار تقریبی میلگرد مورد نیاز در ساختمان‌سازی آشنا کنیم. یادتان باشد که محاسبه مقدار تقریبی مصالح موردنیاز برای ساختمان سازی، یکی از الزاماتی است که حتما باید قبل از استارت پروژه انجام شود.

این مرحله باید به خوبی و به دست یک متخصص انجام شود تا هیچ مشکلی در ادامه مسیر برای شما پیش نیاید. همان اندازه که عدم محاسبه مصالح مورد نیاز می‌تواند به شما در مراحل ساختمان سازی ضربه بزند، محاسبه اشتباه هم می‌تواند هزینه‌های زیادی برای شما به وجود بیاورد و هزینه‌های زیاد، فقط بخشی از ضرر و زیان‌های محاسبه اشتباه است.

 

مقالات مرتبط

آرماتوربندی میلگرد

آرماتوربندی میلگرد

آرماتوربندی فرآیندی تکنیکی است که در آن میلگردها و سایر المان‌های فولادی با نظمی خاص در کنار یکدیگر قرار می گیرند

تاثیر کیفیت میلگرد بر عمر ساختمان

تاثیر کیفیت میلگرد بر عمر ساختمان

استفاده از میلگرد در ساختمان سازی علاوه بر افزایش استحکام و مقاومت
ساختمان در برابر فشارهای وزنی، از فشارهای طبیعی به خصوص در مناطقی
با آب و هوای نامساعد و یا مناطق زلزله خیز جلوگیری کرده و بسیاری از آنها را خنثی می‌کند.

گابیون بندی

گابیون بندی چیست و چه مشخصاتی باید داشته باشد ؟

راهنمای مطالعهگابیون چیست؟کاربرد های گابیون بندیمشخصات فنی گابیون بندیویژگی ها و مزایای گابیون بندیاحتمالا شما در مسافرت […]

فاکتورهای موثر مهم در طول عمر سوله

فاکتورهای موثر مهم در طول عمر سوله

عوامل مؤثر بر عمر مفید سوله چیست؟
در ادامه این پست از سایت تهران آهن، قصد داریم تا به
بررسی همین موضوع بپردازیم.

تیرریزی پله

تیرریزی پله

راهنمای مطالعهنحوه ی ترسیم پلان تیرریزی پلهپله عمومی ترین وسیله دسترسی به طبقات ساختمان می باشد در […]

ضخامت و ابعاد استاندارد قوطی پروفیل

ضخامت و ابعاد استاندارد قوطی پروفیل

پروفیل‌ یکی از پرکاربردترین قطعات فلزی در صنایع مختلف به شمار می‌رود. ولی انتخاب بهترین نوع قوطی پروفیل برای نیاز خودمان هم حائز اهمیت است.

محصولات

2 thought on “نحوه محاسبه میلگرد برای یک ساختمان یک طبقه
  1. نجفی

    ببخشید یه سوال داشتم من شنیدم که میلگرد بناب بهترین نوع میلگرد هستش
    همینطوره ؟
    من برای ساختمان میخوام

    • tehranahanblog

      بهتره در این مورد با کارشناسان ما در تماس باشید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *