آلیاژ اینکونل چیست؟ اینکونل چه خصوصیت هایی دارد؟

دسته بندی : مجله تهران آهن

از آلیاژ اینکونل می‌توان به عنوان یکی از موثرترین آلیاژهای حال حاضر
در صنعت فولاد اسم برد که به دلیل ویژگی‌های منحصربفردش، توانسته
تا کاربردهای زیادی را در صنایع هسته‌ای، ساخت خودرو، هوا فضا،
توربین‌های بادی و … به دست بیاورد.

آلیاژ اینکونل چیست؟ اینکونل چه خصوصیت هایی دارد؟

از آلیاژ اینکونل می‌توان به عنوان یکی از موثرترین آلیاژهای حال حاضر در صنعت فولاد اسم برد که به دلیل ویژگی‌های منحصربفردش، توانسته تا کاربردهای زیادی را در صنایع هسته‌ای، ساخت خودرو، هوا فضا، توربین‌های بادی و … به دست بیاورد.

همچنین این نوع از آلیاژها، دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از آنها هم دارای خواص‌های متفاوتی می‌باشند. در ادامه این مقاله از سایت تهران آهن ، قصد داریم تا اطلاعات بیشتری را درباره این نوع آلیاژ، به شما ارائه دهیم.

آلیاژ اینکونل چیست؟

آلیاژ اینکونل چیست؟

قبل از اینکه به توضیح مواردی به مانند ویژگی یا انواع مختلف این نوع آلیاژ برویم، در مرحله اول بهتر است که ببینیم اصلا آلیاژهای اینکونل چه نوع آلیاژی هستند. آلیاژ اینکونل برای اولین بار توسط یک تیمی به نام Wiggin Alloys و در دهه 40 میلادی تولید شد. این آلیاژها بر پایه نیکل تولید می‌شوند که به همین خاطر، می‌توانند مقاومت بالایی را در برابر موارد مختلفی به مانند اکسیداسیون، فشار بالا و خوردگی نشان دهند.

در ساخت این نوع آلیاژ، از عناصر مختلفی به مانند کروم، نیکل، آهن، کبالت، گوگرد، کربن، مولیبدن، منگنز، فسفر و … وجود دارد که هر کدام از آنها هم به دلیل خواص‌های مختلف، می‌توانند ویژگی‌های متفاوتی را به آلیاژ اینکونل بدهند که در ادامه، بیشتر درباره این موضوع صحبت می‌کنیم.

البته معمولا در دماهای بالا، از آلیاژهای استیل و آلومینیوم استفاده می‌شود که اینکونل به دلیل ویژگی‌های مشابه، می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنها باشد.

ویژگی های آلیاژ اینکونل چیست؟

در بالاتر هم، اشاره کوتاهی به ویژگی های آلیاژ اینکونل داشتیم که گفتیم مقاومت‌های بالایی را در بحث خوردگی و زنگ زدگی دارند که این ویژگی ها را هم مدیون عناصری به مانند نیکل، کروم و … هستند. ولی ویژگی های این آلیاژ، به همین چند مورد ختم نمی‌شود.

در ادامه، نمونه‌های بیشتری را از آلیاژهای اینکونل به شما معرفی می‌کنیم:

  •       مقاومت بالا در برابر نیتریک، هیدروکلریک اسید، اسید فسفریک و …
  •       مقاومت و خواص مکانیکی عالی در دمای بالا و همچنین در دمای پایین
  •       مقاومت بالایی در برابر انواع مختلف خوردگی نشان می‌دهد.
  •       قابلیت مقاومت به اکسیداسیون داخل
مطالعه بیشتر : فولاد کم آلیاژ پر استحکام چیست و چه نکاتی دارد ؟

انواع مختلف آلیاژهای اینکونل

انواع مختلف آلیاژهای اینکونل

آلیاژهای اینکونل هم به چندین نوع مختلف تقسیم می‌شوند که هر کدام از آنها هم دارای ویژگی های خاص خودشان هستند. در ادامه، تمامی این انواع مختلف را به شما معرفی می‌کنیم:

1. اینکونل 600

این نوع از آلیاژ اینکونل، دارای مقامت‌های بسیار بالایی در برابر مواردی به مانند اکسیداسیون و دما هستند.

2. اینکونل ۶۱۷

این نوع آلیاژ اینکونل 600 را می‌توان به عنوان آلیاژ نیکل-کروم-کبالت-مولیبدن با دمای بالا معرفی کرد که می‌توانند مقاومت بالایی را در مواردی به مانند خوردگی و اکسیداسیون از خودشان نشان دهند.

3. اینکونل ۶۲۵

این نوع از آلیاژ اینکونل می‌تواند مقاومت بالایی را در زمان اعمال تنش نشان دهد که در اصطلاح، آن را با عنوان چقرمگی می‌شناسند.

4. اینکونل 690

در این نوع از آلیاژ اینکونل، کبالت کمتری استفاده شده؛ البته کاربرد این نوع آلیاژ مربوط به مصارف هسته‌ای و بخش‌هایی می‌شود که نیاز به مقاومت خاصی دارند.

5. اینکونل 718

این نوع از آلیاژهای اینکونل دارای استحکام بسیار بالایی هستند که این استحکام را از طریق فاز گاما دبل پرایم به دست آوردند. همچنین از قابلیت جوشکاری آنها هم می‌توان به عنوان یک ویژگی منحصربفرد اسم برد.

6. اینکونل ۷۲۵

اینکونل 725 هم یکی دیگر از انواع آلیاژهای اینکونل به شمار می‌رود که در واقع همان اینکونل 625 است؛ با این فرق که برای افزایش خواص مکانیکی، دارای عناصر تقویت کننده بیشتری است.

7. اینکونل 751

در این نوع از آلیاژهای اینکونل، مقدار عنصر آلومینیوم بیشتری نسبت به بقیه وجود دارد. دلیل اینکار به دلیل افزایش استحکام آن در دمای 1600 درجه فارنهایت است

8. اینکونل 792

اینکونل 792 یکی دیگر از انواع آلیاژهای اینکونل به شمار می‌رود که به مانند نوع 751، دارای مقدار عنصر آلومینیوم بیشتری است؛ به همین دلیل، مقاومت بالایی را در زمان خوردگی داغ نشان می‌دهد. کاربرد این نوع از آلیاژهای اینکونل در ساخت توربین می‌باشد.

9. اینکونل 939

در مقایسه با بقیه انواع آلیاژ اینکونل، این نوع دارای قابلیت جوشکاری بهتری است.

کاربرد آلیاژهای اینکونل

این نوع آلیاژ به دلیل ویژگی های زیادی که در بالاتر هم درباره آن صحبت کردیم، باعث شده تا در صنایع مختلفی کاربرد داشته باشد که در بین تمامی آنها، می‌توان از صنعت هوافضا به عنوان مهم‌ترین کاربرد آن اسم برد.

اگر کمی با صنعت هوافضا آشنا باشید، می‌دانید که برای ساخت موشک و شناورهای فضایی، از آلیاژ اینکونل استفاده می‌شود. همچنین در بالا گفتیم که این نوع آلیاژ، دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر گرماست که همین موضوع باعث شده تا از آنها در ساخت اجزای موتور و نازل‌های سوخت، استفاده شود.

همچنین ما در بخش انواع آلیاژهای اینکونل گفتیم که در صنایع هسته‌ای هم از این نوع آلیاژ استفاده می‌شود. این کاربرد هم به دلیل مقاومت بالا در قسمت خوردگی و فرسایش است.

اینکونل چه خصوصیاتی دارد؟

از مهم‌ترین خصوصیات اینکونل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •       مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون
  •       مقاومت بالا در برابر خوردگی داغ
  •       مقاومت بالا در برابر محیط های اسیدی
  •       مقاومت عالی در دمای بالا
  •       و …

 

مقالات مرتبط

پروفیل ناودانی

پروفیل ناودانی

راهنمای مطالعهانواع ناودانی۱- ناودانی ساده۲- ناودانی مشبککاربرد پروفیل ناودانیناودانی(UNP) استانداردهای ناودانیتفاوت ناودانی سبک و سنگین چیست؟انواع ناودانی بر […]

پروفیل z

همه چیز درباره پروفیل Z و ویژگی های آن در ساختمان

پروفیل های Z جزء پروفیل های باز می باشند و در خطوط تولید پیشرفته با برش دقیق و سوراخکاری در سایز های مختلف تولید می شوند و افراد و شرکت ها بر اساس نیاز خود از انواع مختلف آن ها استفاده می کنند.
پروفیل های Z بیشتر در سقف ها و ستون ها و تیرک ها استفاده می شوند زیرا در این قسمت ها شکستگی وجود ندارد و پروفیل به صورت صاف و مستقیم قرار می گیرد.

قوطی و پروفیل سپری

قوطی و پروفیل سپری | انواع پروفیل سپری آهنی

همان طور که گفته شد این مقطع که دارای شکل ظاهری T می باشد مثل سایر محصولات همچون قوطی پروفیل، نبشی و ناودانی به دو صورت فابریک و پرسی ساخته می شود ولی بعضی اوقات در صورتی که تولیدات فابریک و پرسی در بازار یافت نشوند، روال رایجی برای ساخت بعضی از سپری ها وجود دارد به این شکل که تیرآهن از قسمت وسط وب ( web ) به صورت طولی برش داده می شود و از آن سپری تولید می شود. به عنوان نمونه برای تولید سپری سایز ۱۰۰ تیرآهن ۲۰۰ را برش داده و دو سپری از آن بدست می آورند.

برای سقف سوله از چه ورقی باید استفاده کرد

برای سقف سوله از چه ورقی باید استفاده کرد؟

اول از هر چیزی باید دانست که سوله چیست : سوله سازه ای فلزی می باشد که سقف آن شیب دار است.
این نوع سقف سوله در بسیاری از ساختمان هایی که در طول روز در اطراف خود میبینیم، استفاده شده است؛ برای مثال تعمیرگاه ها، ورزشگاه ها، انبار ها و یا حتی سازه های ساختمانی.
ساخت این نوع سازه ها به سبب کابرد آن که معمولا صنعتی است، با سایر سازه ها مقدار اندکی متفاوت است.

بازار-آهن-و-فولاد

تحلیل بازار آهن و فولاد

راهنمای مطالعهتحلیل بازار آهن  و فولاداتفاقات پیش روی بازار داخلی فولادقطعا در چند روز آینده با یکی […]

شناخت و ارزیابی کارخانه های تولیدی تیرآهن

شناخت و ارزیابی کارخانه های تولیدی تیرآهن

به دلیل پیشرفت صنایع مختلف به مانند ساختمان سازی، باعث شده تا تقاضا
برای تیرآهن بالا بروند و به همین منظور هم تعداد زیاد کارخانه تولید تیر آهن
در سراسر ایران راه اندازی شده است.

محصولات

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *